10 detsember 2011

Avalik laim

Loen Järva Teataja veebiväljaandest, et Türi Vallavolikogu reformierakonna liikmed on avaldanud pressiteate, milles süüdistavad valimisliitu Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik ja isiklikult mind valla pankrotti ajamises. Tuletan siinjuures meelde, et tegemist on koalitsioonipartneritega. Olen Türil elavatest reformierakonna liikmetest alati lugu pidanud ning raske uskuda, et nad nii alatult suudavad käituda. Kuid eks aeg näitab, kas tegemist on reformierakonna liikmete ühise pöördumisega või ainult Jaan Arvola poolt koostatud pressiteatega.
Oleks ju igati loogiline, et kõigepealt räägitakse omavahel suud puhtaks. Oleme viimasel ajal tihti koos (koalitsioonipartneritega) arutanud, kuidas valda ökonoomsemalt majandada. Artiklis kirjutatu on sulaselge laim. Ühekordsete tulude ja vara müügi arvelt pole keegi soovinud palku tõsta. Kui kokkuhoid tuleb struktuuri ja koosseisude läbivaatamise tulemusel, siis pean ka palkade tõstmist igati põhjendatuks. See on ka ainus võimalus, sest riik omavalitsuste tulubaasi tõsta ei kavatse. Raha jätkub ainult kaitsekulutuste suurendamiseks, mitte aga päästjatele, õpetajatele ja teistele omavalitsuse töötajatele palkade maksmiseks.
Enne pressiteate saatmist oleks tulnud vaadata Türi Vallavalitsuse struktuuri. Sealt on näha, kes koalitsioonipartneritest millise valdkonna eest vastutab.
Samuti loen, et vallavanema ja abivallavanema vahel on tekkinud lahkheli. Ise ei ole sellest küll aru saanud. Pigem tuleb selle arvamuse eest “tänada” Tiit Reinbergi. Kahju, et lehest midagi sisulist lugeda ei ole. “Ajakirjanikud” käituvad kui raisakotkad, kes pidevalt korjuseid otsivad.